NailCare Marleen - Cosmetische hand- en voetverzorgingen


Ga naar inhoud

Ingroeiende nagels

Wat met...?

Ingroeiende nagel


Deze aandoening komt vaak voor aan de grote tenen. Een ingroeiende nagel heeft een nagelrand of nagelpunt die in de nagelplooi drukt en daardoor pijnklachten geeft. Hierdoor kan er ook eeltvorming in de nagelplooi ontstaan. In een volgende fase zal de nagel de huid binnendringen en hier een ontsteking veroorzaken. Een ingegroeide nagel is meestal erg pijnlijk en dient meestal door een dokter behandeld te worden.

Oorzaak:
Het verkeerd of te kort knippen van de nagel, of door de hoeken weg te knippen. Te kleine schoenen. Een bolle nagel. Standafwijking van de teen.

Thuisadvies en advies ter preventie:
Knip de nagels niet te kort en steeds recht. Zorg voor voldoende teenruimte in de schoenen. Wanneer een bolle nagel de oorzaak van de aandoening is kan een nagelbeugel overwogen worden om de vorm te corrigeren. Wacht niet te lang bij druk of pijn alvorens een pedicure te raadplegen. Dit kan een vervelende en pijnlijke ontsteking voorkomen.

Behandeling bij de pedicure:
In de eerste fase kan de pedicure de nagel als volgt behandelen: Eerst wordt de nagelplooi goed schoongemaakt. Daarna wordt de nagelkant met de frees iets afgevlakt. Als laatste wordt de nagel drukvrij gelegd om de groei in goede banen te leiden.


Terug naar inhoud | Terug naar hoofdmenu